Mette Jensen foran
stuehuset på Sofiesminde. Det vandt Aalestrups bygningspris.

Sofiesminde - familiebolig og landbrugsbedrift

- Vi driver landbrug og har massevis af grise. Derfor er vi dybt afhængige af, at vi har strøm 24 timer i døgnet. Svigter strømmen, kører ventilationen i svinestalden ikke, og så dør dyrene meget hurtigt af varme. Foderanlægget virker heller ikke uden strøm, og vi kan ikke som i gamle dage gå med en håndskovl og fodre. Men har vi problemer, står Simested El-Service klar til at løse dem uanset tidspunkt på døgnet, siger Mette Jensen, Sofiesminde ved Aalestrup.

 

Derfor var hun og hendes mand, Palle Eriksen, heller ikke i tvivl om, at det var Simested El-Service, der skulle stå for installationen i det nye stuehus på Sofiesminde. Byggeriet startede i 2004 og det nye stuehus var klar til indflytning året efter.

 

Huset er en arkitektonisk perle. Det forener traditionel byggestil med et moderne udtryk og avanceret teknik og det var næsten en selvfølge, at ægteparret fik Aalestrup Kommunes bygningspris i 2005.

 

Elinstallationen er intelligent. Det vil sige, at installationen kan programmeres, så for eksempel kontakterne får flere forskellige funktioner.

 

- Men det er nok først efter vi er flyttet ind, at det er gået op for os, hvad systemet egentlig kan. Den samme kontakt kan tænde og slukke alt lys i hele huset eller i et enkelt rum. Vi har også sensorer i badeværelse og på kældertrappen, så lyset tænder, når der går nogen ind i rummet og selv slukker efter en vis tid. Men jeg tror, at systemet i virkeligheden kan meget mere - jeg har  bare ikke opdaget det hele endnu, siger Mette Jensen.

 

Samtidig med elinstallationen blev der trukket kabler til lokalt datanetværk i huset, så man kan gå på internettet fra kontoret og fra børnenes værelser på førstesalen.

 

- Det fungerer rigtig godt. Samtidig fik vi også sat en god række stikkontakter op på kontoret, så vi er fri for løse forlængerledninger, selv om der både er computer, basestation til telefonen og alt mulig andet koblet til, fortæller Mette Jensen.

 

I 2012 udvidede Palle Eriksen bedriften med en  ny, topmoderne farestald til 1200 søer.

 

Simested El-Service stod for projekteringen og udførelsen af den omfattende el-entreprise på Sofiesminde. Det har drejet sig om installation af 11.500 meter el- og signalkabel, opsætning af omkring 400 lysarmaturer og ikke færre end 350 CE-stik, så der kan kobles varmelamper ind overalt, når behovet opstår.

 

Fordelen ved at vælge en lokal el-installatør er indlysende. Når der med tiden opstår behov for  vedligeholdelse, ændringer eller udvidelser, er det nemt, fordi Simested El-Service i forvejen kender installationen på Sofiesminde til mindste detalje.

Mette Jensen ved den PIR-sensor, der styrer lyset.
Stikrækken sparer de løse ledninger.
Små computere styrer installationen.
400 armaturer sikrer et godt lys.

 

Simested El-Service ApS    -    Ørnbjergvej 4    -    DK 9610 Nørager    -    Tlf. 9854 8115    -    Mail: info@simestedel.dk    -    Døgnvagt tlf. 9854 8115

Sofiesmindes nye
farestald til ikke færre end 200 søer.